Українська
РУСУКР

ТОП 5 найкращих препаратів Магній B6: рейтинг 2024 року

23.09.2024
0

Сьогодні препарати магнію з доведеною ефективністю входять до топ-продажів, що зумовлено об'єктивною необхідністю. Магній рекомендують людям, які займаються спортом або інтенсивною фізичною працею. Дефіцит Mg характерний для спортсменів, людей похилого віку і навіть підлітків. Він життєво необхідний жінкам – особливо активно витрачає магній у передменструальній фазі, у період вагітності та грудного вигодовування. Сучасне життя залишає досить мало шансів підтримки достатнього рівня магнію природним шляхом. Незбалансоване харчування, систематичне вживання діуретиків або оральних контрацептивів, хвороби печінки та нирок, куріння та алкоголь – ось основні фактори, що призводять до нестачі магнію в організмі.

За статистикою ВООЗ, три чверті населення України мають дефіцит даного мікроелемента різного ступеня вираженості. Вирішенням проблеми став комплекс магній В6, у якому ефективність засвоєння мікроелемента посилюється вітаміном. При цьому вітамін В 6 не тільки підвищує всмоктуваність Mg у шлунково-кишковому тракті, а й на глибинному внутрішньоклітинному рівні. Висока результативність препарату пояснює його стабільну популярність. Щодня багато українців намагаються підібрати найкращий магній В6 дітям, родичам та собі.

Який найкращий препарат магнію?

Сьогодні є кілька форм магнію В 6:

  • у таблетках
  • у порошках
  • у капсулах
  • рідкий

Це може бути моно препарат з магнію і вітаміну В 6, так і розширений вітамінно-мінеральний комплекс з декількох десятків складових. Ефективність дії БАД не залежить від форми випуску, що забезпечує можливість індивідуального вибору.

Для того, щоб вибрати найкращий препарат магнію саме для вас, варто враховувати мету застосування, стать, вік, стиль життя (рівень фізичного навантаження, наявність хронічних захворювань, прийом інших препаратів тощо).

Світові виробники випускають найрізноманітніші харчові форми магнію, ось основні з них:

  • цитрат
  • оксид
  • гліцинат
  • малат
  • тауринат
  • аспартат
  • глюконат
  • хелат

Кожна з форм має свої особливості та свідчення. Наприклад, для усунення дефіциту Mg для дорослих краще замовити гліцинат чи глюконат, цитрат чи оксид. Цитрат магнію ефективний при лікуванні головного болю (у тому числі мігрені), ПМС, при діабеті 1 та 2 ступеня. Прийом оксиду Mg сприяє зміцненню зубів та кісток, нормалізує роботу нервової системи. В описі кожного товару виробник наводить список показань і рекомендоване дозування.

У питанні «Який кращий магній В6?» Необхідно підкреслити високу результативність хелатних форм. Це з'єднання амінокислоти і мінералу, яке за складом найближче до людського організму. Саме цим пояснюється легкодоступність та висока засвоюваність природним шляхом.

Який магній В6 краще для дітей

Перед оформленням замовлення краще звернутися до дільничного педіатра чи фахівця вузького профілю (за наявності конкретних захворювань чи симптомів). Він порекомендує найкращий магній В6 дітям, з урахуванням особливостей здоров'я та розвитку саме вашої дитини. У разі порушень роботи центральної або периферичної нервової системи, синдром дефіциту уваги дитині підійде гліцинат або цитрат магнію. Це добре засвоювані форми, що вкрай рідко викликають побічні ефекти. Нерідко магній та вітамін В 6 входить до складу мультикомпонентних комплексів і допомагає вирішити відразу кілька завдань, від проблем із травленням до ламкості волосся. Вітаміни для дітей випускаються як у традиційних формах (пігулки, капсули, порошки), так і у вигляді жувальних цукерок. У більшості випадків не рекомендується приймати магній 6 до трирічного віку. На практиці дане правило має багато винятків, проте рішення про їх доцільність приймає лікар.

Який магній В6 краще при вагітності

Організм майбутньої мами не тільки потребує підвищеного обсягу вітамінів та мікроелементів, а й “просить” про порятунок від характерних для вагітних причин дискомфорту. Позбутися нудоти, набряків та болю в спині допоможуть жіночі вітаміни комплекс мікроелементів. При виношуванні дитини найкращим вибором стануть органічні форми Mg – хелат, гліцинат чи таурат. Присутність амінокислот сприяє природному засвоєнню БАДу та знижує ризик небажаних реакцій. Препарат з цього ряду стабілізує рівень глюкози в крові та артеріальний тиск, запобігає появі судом та болю в м'язах, позитивно діє на стан кісток матері та плода. А ось цитрати та малати вагітним варто приймати з обережністю, адже в їхньому складі присутня кислота. Численні відгуки вказують на здатність кислотовмісних комплексів провокувати або посилювати печію, яка нерідко турбує майбутніх мам. Кислі форми не рекомендуються при гастритах, підвищеній кислотності чи схильності до діареї. Однак при зниженій кислотності та запорах їх прийом буде доречним.

Який магній В 6 рекомендується спортсменам

При інтенсивних фізичних навантаженнях необхідні препарати, що забезпечують швидкий синтез енергії, зняття стресу, зміцнення м'язів та кісток. Спортивні заняття призводять до рясного потовиділення і прискореної втрати магнію організмом. Ось чому дуже часто чоловічі вітаміни містять піридоксин та магній. Найкращі варіанти – це цитрат, гліцинат, хелат, малат, аспартат. Радимо звернути увагу на мультикомплекси з вітаміном D та калієм. У ході обмінних процесів магній, калій та вітаміни (В та D) тісно пов'язані один з одним. Нестача однієї з них знижує абсорбцію інших клітинному рівні. Саме тому магній для спортсменів купити краще у вигляді збалансованого та грамотно підібраного комплексу.

Рейтинг найкращих препаратів магній В6

  • Вітамінно-мінеральний комплекс, Universal Nutrition – розширена добірка вітамінів та мінералів від світового лідера БАДів для бодібілдерів. До складу комплексу входить близько 70 компонентів, роль кожного з яких продумана до бездоганності. Для застосування пропонується кілька видів капсул різного складу. Вітаміни, мікроелементи, амінокислотна розкладка, протеїновий комплекс та лінія для очищення печінки, препарати для збільшення продуктивності, набір антиоксидантів – ці та інші складові представлені в інноваційному продукті.
  • Магній (цитрат+хелат) у порошковій формі – пропозиція від відомого чеського виробника. Фасування розраховане на 60 порцій, кожна з них забезпечує денний мінімум магнію для дорослих. Поєднання двох форм магнію значно підвищує біодоступність препарату. Рекомендується чоловікам і жінкам, які ведуть активний спосіб життя і дотримуються принципів правильного харчування.
  • Магній, Калій, NOW, Magnesium та Potassium Aspartate – пропозиція від культового американського бренду з виробництва харчових добавок. Два головні для людського організму мінералу доповнені таурином (амінокислота). Пріоритетним напрямком для прийому є зміцнення м'язів (у тому числі серцевої) та нервової системи.
  • Магній у хелатній формі, Amix – харчова добавка від британського виробника, спонсора провідних спортсменів світу. Хороший та безпечний продукт, з максимальними показниками біодоступності. Рекомендований для вегетаріанців та веганів, для спортсменів та людей похилого віку, підлітків. Діапазон впливу: серцево-судинна та нервова системи, кісткова та м'язова тканини. Ефективний також при безсонні та стресі.
  • Магній+Вітамін В6, Vansiton – продукт першого вітчизняного виробника спорту харчування. Оптимальне поєднання магнію та піридоксину доповнено вітаміном D3. Призначений для профілактики нервово-емоційних розладів при стресах. Зміцнює серцевий м'яз, вени та капіляри. Перешкоджає виникненню та розвитку остеопорозу, зміцнює опорно-руховий апарат.

Вітаміни з магнієм – це перевірений часом та мільйонами людей у ​​всьому світі спосіб природної підтримки здоров'я та енергійності. При покупці товару рекомендуємо замовляти лише сертифіковану продукцію від надійних брендів. Кожен організм індивідуальний, тому дізнатися конкретно, який фірми краще купити магній Б6, ви зможете після знайомства з пропозиціями кількох торгових марок.

ТОП 5 найкращих препаратів Магній B6: рейтинг 2024 року
Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
Суперзнижки! Дивитись все
Хіти продажів