Українська
РУСУКР

Кращий біотин для волосся: ТОП добавок у 2024

23.09.2024
0

Біотин або вітамін Б7 (B7) – це альтернативний медичним лікам препарат, який використовується для лікування деяких патологічних станів волосся. За відгуками біотин для волосся не всім допомагає. Це правда. І справа не в бренді та якості добавки, дозуванні та схемі прийому. Питання сумлінності реклами продавців. Наш магазин відповідально ставиться до маркетингу, і не обіцяє своїм покупцям користь і «золоті гори», там де їх немає.

Користь добавки Біотин від випадіння волосся дослідженнями не підтверджується. На сьогодні немає і випробувань, що підтверджують ефективність БАД Біотин для росту волосся, їх якості та кількості, а також для росту нігтів.

Пероральний прийом вітаміну B7 ефективний і відмінно працює при синдромі патологічної ламкості волосся і нігтів, а також при рідкісному спадковому синдромі волосся, що не розчісується [&&]. Ламкість волосся, як правило, супроводжується тьмяним кольором волосяних стрижнів, розсіченням кінчиків, обламуванням на відстані до 10 см від шкіри та її свербінням.

Дієтичний дефіцит вітаміну B7 трапляється вкрай рідко. Його добова норма споживання, яка в залежності від віку становить від 5 до 35 мкг, легко задовольняється, оскільки біотин у достатній кількості присутній в багатьох продуктах харчування як тваринного, так і рослинного походження. Тому ламке волосся є наслідком різних факторів, але не гіповітамінозу (нестачі) B7.

Біотин для волосся допомагає, якщо симптоми синдрому ламкості волосся (трихолазія) виникли через хімічний/тепловий вплив та/або неправильний догляд за ним, загальної перевтоми та стресу. При цьому разом з прийомом біотину рекомендовано:

  • підстригти посічене волосся спеціальною стрижкою;
  • почати застосовувати термозахист та спеціальні доглядові засоби;
  • пити вітаміни групи B та вітаміни для волосся;
  • перейти на здорове харчування;
  • обов'язково дотримуватися питного балансу.

Якщо цей комплекс заходів, якого потрібно дотримуватись протягом 2 місяців, не поверне волоссю здоровий вигляд, слід відвідати трихолога для з'ясування причини патології. Це може бути дефіцит заліза, захворювання ШКТ, що порушують засвоєння речовин, хвороби нирок, ендокринні патології, осередки хронічних інфекцій.

Найкращий біотин для волосся: рейтинг

Не існує міжнародного чи всеукраїнського рейтингу біотину для волосся. Кожен магазин, залежно від обсягу продажів, складає свій ТОП добавок. У нашому каталозі сьогодні є БАДи, які користуються найбільшим попитом – Sporter BIOTIN, NOW Biotin та Earths Creation Biotin. Популярні в Україні та в усьому світі Haya Labs Biotin 500 мкг та Haya Labs Biotin + Ca (для жінок) транспортуються з Великобританії, де знаходиться європейський офіс та виробництво БАДів для Європи цього відомого американського виробника добавок для здоров'я та активного довголіття.

Sporter BIOTIN

Sporter BIOTIN

Добавка Вітамін Б7 (B7) має попит з наступних причин:

  • висока ефективність (за відгуками постійних покупців);
  • низька ціна;
  • хороша економія при купівлі упаковки не 60 таблеток, а 100 капсул;
  • підтримка українського виробника.

Sporter випускає біотин у желатинових капсулах. Кожна містить 10000 мкг вітаміну В7. Це дозування розраховане на прийом спортсменами (під час набору маси), при хронічному дисбактеріозі, діабетиками 2 типу, епілептикам, злісним курцям, для контролю невропатії в пацієнтів на діалізі, людям з дефіцитом біотинідази, при розсіяному склерозі.

NOW Biotin

 

NOW Biotin

Американський бренд NOW Foods добре відомий у всьому світі та входить до ТОП-5 найкращих виробників добавок для здоров'я та спортивного харчування. Висока якість їх БАД підтверджується загальноприйнятою сертифікацією FDA. Прийом добавки Biotin 10 000 мкг або 5000 мкг від NOW Foods у роздягальні тренажерного залу не тільки приносить користь, а й додає престижності.

Earths Creation Biotin

Earths Creation Biotin

Американський бренд Earths Creation спеціалізується на виробництві харчових добавок для здоров'я та активного довголіття. Вони, будучи сімейним підприємством, особливо трепетно ​​ставляться до своєї репутації. Їхня продукція номер 1 – це моно- та мультивітаміни. Пігулки Biotin 10 000 мкг Earths Creation обов'язково допоможуть, якщо приймати їх правильно і дотримуватися інших умов, продиктованих конкретною метою або проблемою, у зв'язку з якою приймається вітамін B7.

Який біотин вибрати

Порівняльна таблиця + інформація про те, як правильно приймати B7, допоможе правильно вибрати та купити біотин для волосся або для вирішення інших завдань.

        Добавка Біотин                                                            Бренд
  Sporter NOW Foods Earths Creation
доза В7 10 мг 10 мг 10 мг 5 мг 10 мг
форма таблетки капсули капсули капсули таблетки
кількість 60 шт. 100 шт. 120 шт. 120 шт. 60 шт.
веганство + - + + +


З урахуванням схеми прийому вітаміну B7 для відновлення здоров'я волосся, яка буде представлена ​​нижче, універсальний та найкращий біотин для волосся з нашого каталогу – Biotin 5000 мкг від NOW Foods. Підійдуть і таблетки біотину брендів Sporter та Earths Creation, але їх треба буде ділити навпіл.

Який біотин вибрати при випадінні волосся

Повторимося, біотин при випаданні волосся не допомагає. Але в протокол лікування будь-якого виду алопеції (випадання волосся) обов'язково входить не тільки ін'єкції вітамінів у шкіру волосистої частини голови, а й прероральний прийом комплексу мультивітамінів, в якому є група вітамінів B, у тому числі й вітамін B7.

Уточнимо, що вітаміни з біотином для жінок також корисно регулярно приймати протягом усього менопаузального переходу (перименопаузи), а жіночі вітаміни для вагітних допоможуть нормальному розвитку плода.

Як правильно приймати біотин

Для зміцнення стрижнів волосся та припинення розсічення кінчиків біотин приймають:

  • під час або одразу після їжі;
  • у дозуванні 5 мг (5000 мкг);
  • за схемою:
  1. з 1-го по 10-й день – вранці та ввечері;
  2. з 11-го по 50-й день – 1 раз на день, в один і той же час.

Застосування повторного курсу лікування можливе після 30-денної перерви.

Передозування зустрічається рідко, оскільки B7 є водорозчинним вітаміном і виводиться з сечею. Тим не менш, перевищувати максимально допустиму добову дозу 10 мг (10 000 мкг) не рекомендується. Користі від цього не буде, а нирки виконуватимуть непотрібну роботу. Ознаки та симптоми передозування біотину – часте та посилене сечовипускання, сильна спрага, безсоння.

Висновок

Біотин – доведено корисна вітамінна добавка при сухості, тьмяності, ламкості та посіченості кінчиків волосся, а також витонченні та підвищені крихкості нігтьових пластин. На позитивний результат можна розраховувати, якщо проблема виникла через неправильний догляд, хімічне або термічне ушкодження, перевтому і стреси. Здоровий вигляд волосся повернеться через 2 місяці прийому вітаміну B7 5000 мкг (10 днів – 2 рази на день + 50 днів – 1 раз на день), дотриманні правильного догляду, раціонального харчування та питного режиму.

Кращий біотин для волосся: ТОП добавок у 2024
Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
Суперзнижки! Дивитись все
Хіти продажів