Українська
РУСУКР

Спіруліна як приймати для схуднення

07.07.2023
0

Спіруліна як приймати для схуднення

Спіруліна – це мікроскопічні спіралеподібні синьо-зелені водорості-ціанобактерії, завдяки яким на Землі з'явився кисень. Їхнє неконтрольоване бурхливе розростання призвело до першого зледеніння, в результаті якого вони самі й  вижили. Сьогодні у природних умовах спіруліна виростають в озерах Чад та Ченхай. Місцеві жителі завжди вживали ці ціанобактерії в їжу, і називають їх «зелений хліб». Добавка Спіруліна – БАД, найбільше продаваний в світі, оскільки має численні корисні ефекти. Ми розповімо про те, як приймати спіруліна для схуднення правильно.

Корисні властивості спіруліни

Користь спіруліни обумовлена її складом – 70% білка з кращим амінокислотним профілем + 22% вітамінів, мікроелементів, хлорофілу, бета-каротину + 7% Omega, GLA, ALA + 1% протипухлинного фікоціанобіліну, який захищає клітини.

Доведені медичними дослідженнями корисні властивості спіруліни – це:

  • детоксикація організму;
  • зниження сили алергічних проявів;
  • зміцнення імунітету;
  • зменшення концентрації у крові поганих холестеринів;
  • профілактика онкології;
  • попередження проблем із суглобами;
  • сприяння збереженню/покращенню короткочасної пам'яті;
  • нормалізація рівня цукру в крові;
  • захист тканин від окисного впливу вільних радикалів;
  • поліпшення функціонування серцево-судинної та легеневої систем, обміну речовин, складу та функціонування мікрофлори кишечника.

Дітям спіруліну без дозволу лікаря можна приймати від 12 років. Для дівчат і для жінок прийом БАД Спіруліна принесе приємний бонус, оскільки покращить стан шкіри та волосся.

Схуднути добавки Спіруліна допомагають тому, що ефективно пригнічують апетит, знижують потяг до солодкого, дозволяють скоротити порції їжі. Амінокислотний профіль ціанобактерій є чудовим енергетиком, який підвищує фізичну працездатність та загальну витривалість, що допомагає ефективніше тренуватися в умовах необхідної для схуднення гіпокалорійності.

Як приймати спіруліна в таблетках

Добавки Спіруліна у формі таблеток мають характерний неприємний смак. Замаскувати його можна, запиваючи пігулку кисломолочним напоєм (100-200 мл).

«Звичайне дозування» БАД Спіруліна:

  • для дітей з 12 років – по 500 мг, вранці та вдень;
  • з 18 років – від 1500 до 3000 мг на день, розділяючи на 3-5 прийомів;
  • для спортсменів, любителів фітнесу та тих, хто худне – від 4500 до 6000 мг на день, розділяючи добову дозу мінімум на 3 прийоми.

Добове передозування синьо-зелених водоростей спіруліна (більше 6-7 г на добу) протягом декількох днів викликає напади нудоти, сильну спрагу, пожовтіння шкіри та склер, діарею.

Якщо присмак пігулок Спіруліна не виходить перебити кисломолочним продуктом, то вирішити проблему можна, купивши БАД Спіруліна в капсулах (500 мг). Желатинова оболонка, з одного боку, приховує смак, а з іншого – розчиняється у 12-палій кишці, захищаючи від агресивного впливу шлункового соку всі корисні речовини спіруліна.

Як приймати спіруліна у вигляді порошку

Багато прихильників ЗОЖ обирають вживати спіруліну у вигляді порошку, вважаючи, що багато корисних властивостей водорості втрачаються при виготовленні з неї таблеток або капсул. У такому випадку 1 чайну ложку порошкової спіруліни розчиняють у воді або кисломолочному напої, додають в ранкове смузі або салат (як приправу).

Як правильно пити спіруліна для схуднення

Щоб схуднути, краще пити спіруліну не порошок, а таблетки чи капсули. Така форма дозволяє точно ділити добову дозу на необхідну кількість прийомів. А ось перейматися якістю синьо-зелених водоростей не варто. У нашому магазині можна купити БАД Спіруліна відомих та поважних брендів спортхарчу. Вони закуповують високоякісну сировину, вирощену на еко-плантаціях у Греції та США, а у виробництві використовують інноваційні технології та передове обладнання, що дозволяє максимально зберегти всі корисні ефекти ціанобактерій.

Наводимо приклад розподілу 12 капсул Спіруліну (500 мг) на день, які допоможуть схуднути тим, хто сидить на гіпокалорійній дієті та займається кардіо та силовими тренуваннями за схемами, що дозволяють нормалізувати вагу та побудувати нову фігуру.

День з кардіо тренуванням День із силовим тренуванням
1 капсула – перед ранковою пробіжкою 1 капсула – перед ранковою зарядкою
2 капсули – під час першого сніданку 1 капсула – на перший сніданок
1 капсула – під час другого сніданку 1 капсула – на другий сніданок
3 капсули – на обід 2 капсули – на обід
1 капсула – на полуденок 1 капсула – на полуденок
2 капсули – на вечерю 2 капсули – на перекус до початку тренування
1 капсула – за півгодини до сну, запиваючи 150-200 мл кефіру чи питного йогурту. 2 капсули – на перекус після закінчення тренування
  1 капсула – на вечерю
  1 капсула – за 30 хвилин до сну, запиваючи 150-200 мл кефіру чи питного йогурту.

У вихідний від тренувань день, який має бути обов'язково, із фізичних навантажень залишається зарядка (суглобова гімнастика) та піша 20-60 хвилинна прогулянка вдень чи ввечері, 12 капсул спіруліна п'ються під час прийомів їжі та перекусів. При 6 разовому низькокалорійному харчуванні для схуднення (два сніданки, обід, полуденок, вечеря та перекус перед сном) – по 2 капсули, під час їжі або по 3 капсули на перший сніданок, обід та вечерю та по 1 капсулі на другий сніданок, полуденок та перекус перед сном.

У принципі, спіруліна можна пити без прив'язки до їжі, в тому числі й для схуднення. Але, відповідаючи на запитання: Як пити спіруліна для схуднення правильно? – Виділимо, що прийом капсул у першій половині трапези дозволяє швидше насититися і скоротити обсяг порції. Тим не менш, є рекомендації, які радять для схуднення пити капсули БАД Спіруліна за 20-40 хвилин до їжі.


Увага! Під час прийому спіруліна слід відмовитись від йодованої солі, замінивши її звичайною кухонною сіллю. Щоб уникнути отруєння йодом, варто також обмежити вживання продуктів з великим вмістом цього мікроелемента.


Як довго приймати спіруліна

Коли краще приймати спіруліну для схуднення з'ясували, а скільки це можна робити? У різних інструкціях вказано різний термін курсу – від 1 до 2 місяців, 4 рази на рік. Ці рекомендації дано для лікування та профілактики захворювань, зміцнення імунітету. Вони дійсні і для тих, хто п'є добавку Спіруліна з метою скинути вагу. Більш тривалий регулярний прийом викликає звикання і може негативно вплинути на кишкову мікрофлору.

Коли не варто приймати спіруліну

Незважаючи на всі позитивні ефекти та впливи вагітним, жінкам, які годують грудьми та дітям до 12 років приймати спіруліну можна тільки з дозволу лікаря.

Протипоказання до прийому БАД Спіруліна – це:

  • фенілкетонурія;
  • ниркова та печінкова недостатність;
  • загострення хронічних патологій травної системи – гастриту, холециститу, панкреатиту, коліту;
  • ревматоїдний артрит;
  • системна червона вовчанка;
  • розсіяний склероз;
  • порушення згортання крові.

Людям з камінням у нирках або жовчному міхурі приймати спіруліну можна лише з дозволу та під наглядом лікаря.

Спіруліна – найдавніший та найефективніший суперфуд для підтримки здоров'я та нормалізації ваги!

Спіруліна як приймати для схуднення
Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
Суперзнижки! Дивитись все
Хіти продажів