Українська
РУСУКР

ТОП 10 найкращих виробників спортивного харчування

26.06.2023
0

Рейтинг виробники спортивного харчування

Регулярне вживання якісного спортивного харчування – важлива умова підвищення результативності тренувань, поліпшення силових показників і витривалості, зменшення жирових відкладень, нарощування м'язової маси та об’єму. Асортимент добавок дозволяє підібрати продукти для спортсменів-професіоналів і любителів фітнесу, тренованих і новачків, для силових і циклічних видів спорту, досягнення різних цілей. Правильно підібрати спортивне харчування з урахуванням поставлених цілей і рівня власної підготовки нескладно, в цьому допоможуть система навігації та фільтрів на сайті інтернет-магазину, консультації продавців. Не менш важливо купувати максимально якісний спортхарч, тобто продукцію кращих виробників. Знайти відповідь на питання, який виробник спортивного харчування краще, допоможе цей рейтинг, до якого увійшли найбільш популярні в 2023 році американські та європейські бренди.

Optimum Nutrition

Ця американська компанія, заснована в 1986 році, є визнаним лідером ринку спортивного харчування, її продукція відноситься до категорії преміум. Бренд став популярним у 90-х, коли мало хто міг конкурувати з ON за широтою асортименту. Незважаючи на те, що Optimum Nutrition – один з найдорожчих брендів спортивного харчування, він продовжує очолювати рейтинги і в 2023 році. Важливе місце в асортименті Optimum Nutrition займає продукція для веганів. Крім вражаючого вибору спортхарчу до чеснот цього виробника відноситься ретельний контроль якості. Його складові:

  • закупівля виключно сертифікованої сировини;
  • наявність власної лабораторії, де проводяться перевірки;
  • впровадження програми HACCP (аналізу ризиків у критичних контрольних точках), яка дозволяє мінімізувати ймовірність забруднення продукції.

У 2008 році компанія Optimum Nutrition була придбана великим виробником продуктів харчування, ірландською компанією Glanbia, але зберегла власну назву та незалежність.

BSN

Бренд BSN належить компанії Bio-Engineered Supplements and Nutrition (США), заснованій у 2001 році. З 2011 BSN, як і Optimum Nutrition, є незалежним дочірнім підприємством Glanbia, і це вагомий доказ якості її продукції, адже Glanbia інвестує в найкращі проекти. Компанія вийшла на міжнародний ринок через 2 роки з моменту заснування, сьогодні її продукція експортується до 90 країн. Основа асортименту BSN – протеїни, амінокислоти та гейнери, але компанія виробляє й інші види спортивного харчування. Виробник займається дослідженнями, експериментує з комбінаціями активних інгредієнтів, щоб створити максимально ефективне спортивне харчування. Виходячи з того, що на рахунку компанії близько 25 престижних міжнародних нагород, ця мета досягнута.

Universal Nutrition

Один з найстаріших виробників спортхарчу (рік заснування – 1977), відомий в США та в усьому світі. Компанія здійснює виробництво повного циклу з багатоетапним контролем якості, розробляє власні формули добавок з унікальним складом для досягнення певних цілей. Якість продукції, яка відповідає преміальному сегменту, поєднується з конкурентною ціною. Продукція Universal Nutrition адресована, перш за все, бодібілдерам, важкоатлетам і тим, хто піддається інтенсивним навантаженням. Виробник випускає:

  • під брендом Animal – протеїни, передтреніки та післятренувальні комплекси, спортхарч для спалювання жиру та нарощування м'язової маси, вітамінно-мінеральні комплекси. Цікава фішка серії Animal – таблетки та капсули розфасовані в індивідуальні пакетики, кожен містить разову порцію;

  • під брендом Universal – амінокислоти, гейнери, добавки для суглобів і зв'язок та інші добавки для здоров'я.

Scitec Nutrition

Ця заснована в 1996 році компанія, як і інші найкращі виробники спортивного харчування, зареєстрована в США, але виробничі потужності зосереджені в Угорщині, а сировина закуповується в Японії та Німеччині. У компанії є власна лабораторія, де здійснюється тестування сировини та готової продукції, яка сертифікована за GMP і HACCP, відповідає європейським і американським стандартам якості. На кожну упаковку наноситься унікальний код, який дозволяє відстежити шлях продукції від заводу до кінцевого споживача. Асортимент різноманітний, але пріоритетні напрямки – виробництво протеїнів і амінокислот. Вибір цих продуктів дуже великий, в асортименті є окремі амінокислоти, ВСАА й амінокислотні комплекси. Scitec Nutrition – один з кращих виробників спортхарчу в середній ціновій категорії.

NOW

NOW Foods – американська компанія, заснована в 1968 році Елвудом Річардом. Спочатку підприємець створив мережу магазинів Health House (Будинок Здоров'я) з продажу здорового харчування. Але товари не користувалися попитом через високу ціну, і він організував власне виробництво, намагаючись підтримувати оптимальний баланс якості та вартості. Елвуд Річард зробив ставку на використання натуральних органічних інгредієнтів. Сьогодні NOW входить до числа визнаних лідерів у сфері виробництва харчових добавок для здоров'я й активного довголіття, якість продукції підтверджена численними сертифікатами. Асортимент цього виробника налічує близько 3,5 тисяч найменувань продукції, товари експортуються до 80 країн світу. Зокрема, компанії належить бренд спортивного харчування NOW Sports Nutrition. Спортсменами особливо затребувані амінокислоти, добавки для суглобів і зв'язок, бустери тестостерону, мультивітамінні комплекси.

Ultimate Nutrition

Компанія заснована в США в 1979 році, одним із засновників був Артур Ферхерст, дієтолог, який сам займався пауерліфтингом і бодібілдингом, тому був зацікавлений у створенні загальнодоступного спортивного харчування. Запропоновані Ultimate Nutrition продукти на межі 70-80-х стали справжнім проривом у цій сфері. За більш ніж 40 років діяльності компанії було розроблено чимало інноваційних продуктів, склад добавок постійно вдосконалюється з урахуванням результатів досліджень біохіміків та інших вчених.

Складові успіху продукції Ultimate Nutrition:

  • використання високоякісної сировини, яка проходить ретельний відбір;

  • продумані рецептури, засновані на результатах наукових досліджень;

  • фармацевтичний рівень виробництва з суворим контролем якості та чистоти;

  • прийнятні ціни.

Крім спеціалізованих продуктів для професійних спортсменів і любителів виробник пропонує дієтичні добавки загального призначення, для зміцнення здоров'я.

Olimp Labs

Торгові марки Nutrifarm, Olimp Labs і Olimp Sport Nutrition належать компанії Olimp Laboratories, яка здійснює виробництво харчових добавок відповідно до фармакологічних стандартів. Продукція цієї польської компанії з моменту її заснування в 1990 році відрізнялася високою якістю, а з 2015 року, коли виробник обзавівся власним Центром досліджень і розробок, формули спортхарчу постійно вдосконалюються. Для тестування харчових добавок використовується унікальне обладнання – симулятор роботи травного тракту, тому Olimp Labs гарантує безпеку своєї продукції для здоров'я. В асортименті представлені всі види спортивного харчування, а також вітамінно-мінеральні комплекси та омега кислоти.

MyProtein

Заснована в 2004 році англійська компанія, яка з 2011 року входить до ГК The Hut Group – один з кращих в Європі та в світі виробників бюджетного спортивного харчування. Уже в перші роки своєї діяльності компанія удостоїлася низки національних нагород. На міжнародному ринку її продукція також досить високо котирується. Це підтверджує наявність сертифіката Informed Choice, а у деяких продуктів – Informed Sport, для отримання якого потрібне ще більш ретельне тестування. Така сертифікація підтверджує відсутність у складі небажаних, потенційно небезпечних, заборонених інгредієнтів. Виробництво відповідає сучасним міжнародним стандартам, сертифіковане за ISO 9000, має акредитацію GMP і HACCP.

Крім виробничої діяльності MyProtein активно займається електронною комерцією та реалізує власну продукцію на вигідних умовах. Виробник випускає всі види спортивного харчування, в тому числі адресовані веганам і професійним спортсменам, а також перекуси, БАДи, одяг і аксесуари. Список бестселерів MyProtein традиційно очолюють сироватковий протеїн і креатин.

Amix

Amix Nutrition – флагманський бренд британської компанії LargeLife Limited з 20-річною історією, під ним випускається преміальне спортивне харчування. За якістю продукції Amix становить гідну конкуренцію лідерам ринку, а ціни у цього виробника більш доступні. Компанія співпрацює з професійними спортсменами та багато продуктів розробляє з урахуванням їх побажань, запитів. Використання добірної сировини та інноваційні технології її обробки забезпечують високу якість готової продукції, а постійний інтерес виробника до новітніх наукових публікацій дозволяє вдосконалювати рецептури та підвищувати ефективність продуктів. Барвистий дизайн і великий вибір привабливих смаків теж є складовими популярності бренду. Продукція Amix адресована як професійним спортсменам, так і прихильникам активного способу життя, виробник пропонує найширший асортимент спортхарчу, замінників харчування та добавок для здоров'я.

IronMaxx

Німецький бренд, популярний далеко за межами Німеччини. З 2004 року компанія завойовує покупців поєднанням високої якості з демократичною ціною, ефективності добавок з привабливим смаком. В асортименті представлені різноманітні категорії спортхарчу, включаючи батончики та інші корисні перекуси, і перелік продуктів, як і лінійка смаків, з кожним роком розширюються. Мабуть, жоден виробник не пропонує такого вибору смаків сироваткових протеїнів – 26 варіантів. А склад спортивних добавок вдосконалюється, щоб ефект їх прийому був ще більш відчутним.

Кращі продукти кращих брендів

У кожного виробника, який увійшов до цього рейтингу, є свої найвідоміші та найбільш популярні продукти, свого роду візитні картки.

Бренд Країна Найвідоміший продукт
Optimum Nutrition США 100% Whey Gold Standard (сироватковий протеїн)
BSN США Syntha-6 (багатокомпонентний протеїн с комплексом амінокислот)
Universal Nutrition США Animal PAK (вітамінно-мінеральний комплекс з амінокислотами для важкоатлетів)  
Scitec Nutrition США/Угорщина Amino 5600 (амінокислотний комплекс, 18 амінокислот)
NOW США NOW FOODS L-Glutamine Powder (амінокислота Л-глутамін у порошку)
Ultimate Nutrition США BCAA powder 12000 (амінокислоти с розгалуженим бічним ланцюгом у порошку)
Olimp Labs Польща BCAA XPLODE (амінокислоти BCAA в класичному співвідношенні 2:1:1 + глютамін+ вітамін В6)
MyProtein Англія Impact Whey Protein (концентрат сироваткового протеїну з високим вмістом білка)
Amix Великобританія BCAA 3000 SHOT (рідкі BCAA амінокислоти 2:1:1 у порційній упаковці-шоті 60 мл, с різними смаками)
IronMaxx Німечина 100% Whey Protein (сироватковий протеїн з комплексом мінералів)

У всіх брендів, включених до рейтингу, є загальні переваги – кращі виробники спортхарчу здійснюють контроль якості на всіх етапах виробництва, застосовують сучасне обладнання та інноваційні технології, займаються дослідженнями для розробки максимально ефективних продуктів. Є у них і загальна проблема – продукція популярних брендів дуже активно підробляється, недобросовісні продавці можуть пропонувати контрафактну продукцію, яка не має достоїнств оригіналу та може навіть нашкодити здоров'ю. Інтернет-магазин OkHealth співпрацює безпосередньо з виробниками або з надійними, перевіреними постачальниками. Купівля в нашому магазині дозволить уникнути ризиків і повною мірою оцінити переваги спортивного харчування кращих виробників.

 

ТОП 10 найкращих виробників спортивного харчування
Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
Суперзнижки! Дивитись все
Хіти продажів